A commercial warehouse and an open office space.

Our Hutt Valley based client came to us with the hope to complete his vision of a new warehouse and office spaces. With the client having a design in place with the help of Calcott Architecture and council approval, we set off to begin. The warehouse is a 350 square meter hi-stud warehouse development that leads to a three-storey office space, with a 61 square meter mezzanine floor that overlooks the warehouse.

The project started with the construction of the concrete slab, to provide a clean slate for works to continue. The walls followed our slab in the construction with structural steel provided by Betteridge and precast concrete panels provided from Lattey’s creating a perfect warehouse structure. The roof of warehouse followed after.

After a completed exterior for the warehouse came the construction of the 3-storey office and mezzanine floor.  The interior of the office is modern and spacious with natural light streaming through the floor to ceiling windows. The office spaces lead out to spacious decks on the first and second floors with glass balustrades supplied from Supreme Balustrades.

The accessibility in the building caters to the needs of everyone with two sets of stairs to the office spaces and a Cremer lift has been installed. The accessibility to cater to all needs was a part of the client’s vision and features throughout the building with the lift and an accessible bathroom on the ground floor. The office spaces and mezzanine floor have a staff kitchen and lunch area along with a shower and separate bathroom.

The office is equipped for an emergency or a power cut with emergency electrical lighting that guide you through the warehouse to the emergency exit.

The Walker QS Consultants team were there to manage the project, arrange the subcontractors, arrange council inspections and to make sure the project was satisfactory to the clients’ vision.

The Walker QS Consultants team are ready to hand over the keys to the owner of the Brand-new Commercial warehouse and office spaces designed to meet the clients’ vision.